Maximaal 5 bestanden, elk formaat van 10M wordt ondersteund. OK
Guangzhou OSUNSHINE Environmental Technology Co., Ltd 86-020-38246006  info@ozocenter.com
Nieuws Vraag een offerte aan
Thuis - Nieuws - Toepassing van de sterilisatietechnologie van het ozonwater in vleeswaren

Toepassing van de sterilisatietechnologie van het ozonwater in vleeswaren

December 23, 2022

Voordelen 1、 en nadelen van traditionele voedselsterilisatie

De sterilisatie is een belangrijk proces om voedselveiligheid in voedselverwerking te verzekeren. Met de ontwikkeling van wetenschap en technologie, sterilisatie middelen en de methodes zijn meer en meer gediversifieerd, en ontwikkelen zich in de richting van veiligheid, efficiency, energiebehoud en milieubescherming. De traditionele sterilisatiemethode is thermische sterilisatie. Aangezien de prestaties van de hitteoverdracht van voedsel over het algemeen slecht zijn, neemt het oud voor het materiële centrum van voedsel om de sterilisatietemperatuur te bereiken, die de voedingswaarde van voedsel vermindert. Bovendien is het energieverbruik hoge die toe te schrijven aan de energieabsorptie door de hittecapaciteit wordt veroorzaakt van het het verwarmen apparaat zelf. Tegelijkertijd, op hoge temperatuur is gemakkelijk om voedselsmaak te maken als het koken en het inblikken, die de keus van de consument in zekere mate van voedsel op hoge temperatuur beperken. De de sterilisatietechnologie van het ozonwater is een nieuw type van sterilisatietechnologie die de laatste jaren te voorschijn komen. De de sterilisatietechnologie van het ozonwater is niet alleen van toepassing op voedsel met slechte hittegeleiding en voedsel dat gemakkelijk is om te degraderen wegens het verwarmen, maar ook van toepassing geweest op groentesap, bouillon, koele dranken, koffiedranken en ander voedsel met plastiek, glas en andere verpakkingsmaterialen. Het kan het doel van sterilisatie in een korte tijd bereiken en secundaire verontreiniging verhinderen. wegens zijn vele voordelen dat de traditionele sterilisatiemethodes, zoals thermische sterilisatie, geen ultrahoge druksterilisatie hebben, chemische sterilisatie, is het wijd gebruikt op voedsel, chemisch product en andere gebieden.

2、 de beste sterilisatiemethode

Het ozon heeft een sterk dodend effect op bacteriën, vorm, bacteriën en andere micro-organismen. Het doodt virussen door zijn RNA en materiële industrie van DNA direct te vernietigen; Het proces om bacteriën en oude paddestoelmicro-organismen te doden is dat de ozon eerste handelingen op dunne was, dan de weefsels in was vernietigt tot het oplost en sterft. Het hoge water van het concentratieozon heeft geen residu in sterilisatie. Gebruikend lucht en water als grondstoffen, zijn de kosten van sterilisatie en desinfectie zeer laag. Het wordt ontbonden in zuurstof en water na sterilisatie, zodat is er geen residu na sterilisatie. De sterilisatie en de desinfectie kunnen binnen 1-2 minuten worden voltooid

 

Momenteel, is de de sterilisatietechnologie van het ozonwater wijd gebruikt in de vleesindustrie, vooral in de Verenigde Staten, Japan, Europa en andere ontwikkelde landen en regio's. Het kan in de productie van de vleesindustrie worden gebruikt. De gesteriliseerde producten impliceren dierlijke producten, gevogelteeierproducten, aquatische producten en veel andere gebieden, en de procesvoorwaarden worden verder geoptimaliseerd. De sterilisatie van het ozonwater is niet alleen snel en efficiënt, maar ook kan het sterilisatieprobleem van zachte verpakte vleeswaren oplossen. Neem als voorbeeld de ingelegde voeten van de peperkip: gebruik ozonwater om de ingelegde voeten van de peperkip te steriliseren. Na scherpe kippenvoeten, gebruik ozonwater om de voeten van de besnoeiingskip te doorweken schoon te maken en te steriliseren. Na het schoonmaken, gebruik koken het op hoge temperatuur. Na het koken, gebruik ozonwater om de kippenvoeten te koelen te steriliseren en te bleken, die de bewaartermijn van de ingelegde voeten van de peperkip kunnen uitbreiden. Omdat er vele paddestoelen in kippenvoeten zijn die niet kunnen verschillend worden gedood, zijn de eisen ten aanzien van de concentratie van het ozonwater ook hoog. De minimumconcentratie van ozonwater voor wordt sterilisatie van de ingelegde voeten van de peperkip vereist om 10mg/l, d.w.z., boven 10ppm te bereiken. Het effect zal wanneer de concentratie van ozonwater 15-20ppm bereikt, beduidend uitbreidt de houdbaarheid van voedsel beter zijn erop wijzen, die dat deze technologie aan de behoeften van productie kan voldoen.

 

Tendens 3、 van toekomstige sterilisatiemethodes

In de toekomst, is het noodzakelijk het mechanisme van de sterilisatie van het ozonwater verder om te bestuderen, de sterilisatiemateriaal van het ozonwater, de sterilisatieprocédé van het ozonwater parameters, de sterilisatie koud punt van het ozonwater van verpakte vleeswaren, en de toepassingswaaier van de sterilisatie van het ozonwater in de voedselindustrie uit te breiden. Wij geloven dat met de ononderbroken ontwikkeling van deze technologie, de de sterilisatietechnologie van het ozonwater wijder in de voedselindustrie die zal gebruikt worden, die mensen voorzien van veiliger, beter en geschikter voedsel, en aan de diverse en moderne behoeften van het dieet en het leven van mensen voldoen.